چاپ ارسال به دوست
مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شادروان مهندس عباس معتمدی لاری برگزار گردید.
هو الباقی مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شادروان مهندس عباس معتمدی لاری برگزار گردید. مراسم گرامیداشت یاد و خاطره مهندس عباس معتمدی لاری عضو فقید هیأت علمی پژوهشکده فناوری های پاک پژوهشگاه روز سه شنبه سی و یکم خردادماه سالجاری با حضور خانواده محترم آن شادروان، هیأت رئیسه محترم ، اعضای ارجمند هیأت علمی، دانشجویان عزیز و کارکنان گرامی پژوهشگاه در مرکز همایشهای حکمت پژوهشگاه برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه در این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از از کلام الله مجید و پخش کلیپ ای از عکس های آن مرحوم با همکاران، ابتدا دکتر هانی صیاحی عضو هیأت علمی پژوهشکده توسعه فرآیندهای شیمیایی پشت تریبون قرار گرفت و ضمن اعلام برنامه مراسم این ضایعه اسفناک را به خانواده محترم شادروان عباس معتمدی لاری و خانواده بزرگ پژوهشگاه تسلیت گفت و از درگاه خداوند مهربان برای آن فقید سعید طلب آمرزش، صبر جمیل و طول عمر با برکت برای بازماندگان معزا را مسألت نمود.
آنگاه دکتر احمد شعبانی سرپرست پژوهشگاه این مصیبت را به خانواده محترم شادروان عباس معتمدی لاری و خانواده بزرگ پژوهشگاه تسلیت گفت و غفران و رحمت الهی برای آن زنده یاد مسألت نمود. دکتر شعبانی اظهار داشت بنا به فرموده همکاران محترم مهندس معتمدی فردی فرهیخته، کاربلد، محبوب و سخت کوش بود که از ابتدای تأسیس پژوهشگاه در کنار استاد دکتر بلورچیان در مسئولیت های مختلف فعالیت های در خور توجهی داشته که من به سهم خودم قدردان زحمات ایشان هستم . سرپرست پژوهشگاه خطاب به خانواده محترم مرحوم مهندس معتمدی لاری گفت آنطور که همکاران گواهی میدهند آن مرحوم انسانی شریف، محبوب، یار و یاور همکاران و مردی مهربان بود که گواه این امور را می توان در حضور حداکثری پرسنل پژوهشگاه در این مراسم دید. رئیس پژوهشگاه در بخش دیگر از سخنان خود به برشمردن تجربیات و تبحر مهندس معتمدی در زمان تصدی پست های مدیریتی خود در پژوهشگاه اشاره کرد و گفت که با یک بازدید سطحی که در این پژوهشگاه داشتم دریافتم این مجموعه که هم اکنون به این شکل بی نقص و شکیل به دست ما رسیده است، میتوان درک کرد چه تلاش هایی برای ساخت و تجهیز آن صورت گرفته که همگی این کارها مرهون تلاش های افرادی است که صادقانه و خالصانه در این مسیر علمی گام نهادند، افرادی نظیر آقایان پروفسور بلورچیان، مرحوم دکتر سعیدی ، مرحوم مهندس معتمدی، دکتر کاظم کارگشا، دکتر نجفی و دیگر اعضای هیات علمی که از بدو تاسیس در این پژوهشگاه دلسوزانه فعالیت های مثمر ثمر داشته اند که خداوند به همه انان خیر بدهد.
سرپرست محترم پژوهشگاه درانتهای سخنانش نیز ضمن قدردانی از تمامی عزیزان که در بخش های مختلف پژوهشگاه از گذشته تاکنون تلاش کرده اند تشکر و قدردانی نمود و مهندس معتمدی را یک الگو برای همه پرسنل پژوهشگاه خواند و مجدداً برای ایشان از خداوند منان طلب آمرزش و برای خانوداه، بازماندگان و همکاران ایشان در پژوهشگاه صبر و شکیبائی مسألت نمود و به همکاران توصیه نمود تا راهکار ها و تجربیات مرحوم مهندس معتمدی را الگوی خود قرار دهند.
دکتر حمید احمدی دانشیار پژوهشکده فناوریهای پاک پژوهشگاه، همکار و یار با وفا و جدایی ناپذیر دیرین مرحوم مهندس عباس معتمدی سومین سخنران مراسم بود که به علت تألمات روحی عزیز از دست رفته اش پشت تریبون قرار گرفت اما گریه امانش نمی داد و به سختی سخنانش را عنوان کرده ولی اظهار داشت: من درد ترا ز دست آسان ندهم معتمدی یکماه پیش و همزمان با شنیدن خبر سفر مهندس معتمدی به خارج از کشور جهت دیدارفرزندش، ایمیلی از دبیر انجمن شیمی ایران مبنی بر برنامه ریزی مراسم یادبود درگذشتگان اخیر از خانواده شیمی کشور را دریافت نمودم و پاسخ دادم که همکاران این پژوهشگاه خوشبختانه همگی سالم و در قید حیات هستند. اما دریغا که این خوشبختی چندی نپایید و سفر او را بازگشتی نبود. جدایی و خدا حافظی چیز بدی است به ویژه آنکه سلامی دوباره را در پی نداشته باشد. اما از آن دردناک تر فرصت خداحافظی پیدا نکردن است که ما این فرصت را نیافتیم. شاید مصلحت این بوده که ما از مهندس عباس معتمدی جز آن چهره همیشه باز، گشاده رو، مهربان و خندان به خاطرمان ننشیند. عباس معتمدی حدود 14 سال در این مجموعه همکار ما بود و پس از بازنشستگی هم ارتباط دوستانه و عاطفی خودرا با همکاران داشت مگر این یکی دو ساله فراگیری کرونا و در این ماههای واپسین که خود در گیر بیماری شده بود. در سال 1372 که وی به این پژوهشگاه (مرکز پژوهشهای سابق) پیوست این مجموعه نوپا با چالش های متعددی ازجمله ایجاد تشکیلات سازمانی و اداری همراه با برنامه ریزی توسعه آتی، تجهیز امکانات و دستگاههای تخصصی، پذیرش دانشجو و ... روبرو بود که در این شرایط با توجه به سوابق علمی و مدیریتی ایشان در دانشگاه اهواز و صنایع شیمیایی، مدیریت امور عمومی و اداری و مدیریت بخش سفارشات خارجی پژوهشگاه به ایشان سپرده شد و با فاصله کوتاه مدیریت آموزش را نیزبه عهده گرفت. و به نحو ایده آل و موثر این وظایف را انجام داد و در کنار آن وظایف و تکالیف علمی خود را هم عهده دار بود. از لحاظ خصوصیات اخلاقی، عباس را با چند برجستگی بارز میتوان توصیف کرد: سخت کوشی، مسولیت پذیری و جدیت در امور صراحت لهجه، حق گویی، اجتناب از ریاکاری و تظاهر، وفاداری و حق شناسی نسبت به دوستان و همکاران و استادان ، مرام و معرفت در رفاقت، پاک دستی در امور مالی و اجرایی، مهربانی، نوع دوستی، انسان دوستی، فروتنی و روحیه مثبت اندیشی و ایجاد انگیزه رضایت مندی و امید به آینده، گشاده رو و خوش خلق، ورزشکار، عاشق کوه و طبیعت، و عاشق زندگی، بهر حال مرگ نه چاره پذیر است و نه راه گریزی دارد و برای همکار و دوست گرامی ما شادروان عباس معتمدی هم آن واقع شد، مرگ، حکم تقدیر است و ناگزیر باید به آن رضا داد.
سعدیا مرد نکو نام نمیرد هرگز مرده آن است که نامش به نکویی نبرند آسمانی شدن روح عباس عزیز را به خانواده محترم وبازماندگان ایشان تسلیت عرض میکنم و بردباری شان را در این سوگ و تندرستی ایشان را از درگاه پروردگار یکتا آرزومندم. بدین وسیله به نیابت از دوستان و همکاران عباس در این پژوهشگاه، از ریاست محترم پژوهشگاه، همه عزیزان ، دانشجویان همکاران اداری واعضای هیات علمی، دانشگاهیان و همکاران صنایع و ، دانشگاهیان فرهیخته که در این مراسم شرکت نمودهاند و بسیاری دیگر از عزیزان که با خانواده پژوهشگاه اظهار همدردی نموده اند تشکر و قدردانی میکنم. دکتر کاظم کارگشا استاد تمام پژوهشکده فناوری های پاک پژوهشگاه و از دوستان صمیمی مهندس معتمدی از دیگر سخنرانان این مراسم بود که طی سخنانی اظهار داشت: در ابتدا وظیفه خود میدانم تا از محبت هیأت رئیسه پژوهشگاه و حضور پرمهر اعضای محترم هیأت علمی، دانشجویان عزیز و همکاران گرامی سپاسگزاری کنم و از لطف همکاران دانشگاه شهید چمران اهواز بویژه نماینده ارجمند این دانشگاه که در این مراسم شرف حضور دارند و همچنین از همکاران عزیز بخش صنعت کشور بویژه جناب آقای علیرضا امامی نماینده محترم این بخش، دوستان دوره کارشناسی شیمی ایشان که محبت فرمودند و دراین مراسم حضور یافتند و تسلی بخش دلهای شکسته و داغدیده خانواده عباس را فراهم نمودند قدردانی نمایم.
دکتر کارگشا افزود نمیدانم به کدام یک از خاطرات و آموزه های انسانی عباس اشاره کنم که کل زندگی این مرد انسان ساز مملو از درس ایثار، فریادرسی، مددکاری و دفاع از حقوق مظلوم در مقابل ظالم بود، عباس عزیز پشتیبان فرودستان بود و از هیچگونه محبتی به آنان فروگذار نبود و به معنی واقعی دوست و یار دیرین آنان بود. دکتر کارگشا گفت در این مدت 54 سال همکلاسی، همکاری چیزی به غیر از اشاعه، گسترش و تبین ارزشهای انسانی در عمل و تئوری از عباس عزیز ندیدم که در صحبتها و خاطرات تک تک رفقایش عنوان گردید که هر یک از این خاطرات گوشه ای از این روح بلند و بی ادعا و فریاد رس ایشان بود که همه ما نیازمند این آموزه ها هستیم برای طی کردن مسیر پر پیچ و خم زندگی و هر چه از بزرگی این گونه افراد بگویم باز هم کم است.
اجازه بدهید صحبتهایم را با دل نوشته ای که برای این یار سفرکرده نازنیم نوشته ام به انتها برسانم : سعدی به روزگاران مهری نشسته در دل بیرون نمی توان کرد حتی به روزگاران آری دوستان عزیز، عباس از تبار عاشقان بود، عشق بزرگ او خانواده، دوستان و همکاران بودند و من شهادت میدهم که عباس عشق به ایران داشت و فریادرسی بی ادعا در حمایت و دستگیری از نیازمندان و فرودستان، در هر نوع گرفتاری از جمله رفقای بیمار برای پی گیری بستری شدن در بیمارستان و معالجات آنان بود که خدایش این مرد فداکار را قرین رحمت خود قرار دهد. من در پایان ضمن سپاس از حضور همگی شما عزیزان و سروران در این مجلس مجدداً به خانواده معزای ایشان و همکاران تسلیت و تعزیت می گویم و از خداوند مهربان برای روح بلند عباس طلب آمرزش و مغفرت می کنم . پایان بخش این مراسم صحبتهای محبت آمیز و فرمایشات آقایان محمدرضا پور آزرم و مهندس علیرضا امامی نمایندگان محترم دانشگاه شهید چمران اهواز و صنعت کشور در خصوص تلاشهای مهندس معتمدی در زمان همکاری ایشان و همچنین پیام همسر داغدار آن فقید و بیان خاطرات آقای علی معتمدی، فرزند آن فقید سعید بود. یادش گرامی باد.
پنج شنبه ٢ تير ١٤٠١ / شماره : ٢٨٠ / تعداد نمایش :946